søndag 20. juni 2010

jeg har lekt meg i picnik igjen.

nå som niesen min har hatt bursdag, er det trygt å legge ut bildet av henne og søskenbarnet hun fikk i bursdagsgave. bildet er tatt innendørs med et canon eos 500d litt tidligere i juni.  jeg brukte iso 3200, f/5.6 og eksponeringstid 1/50. det var en del bakgrunnslys, som gjorde fotograferingen litt vanskelig, ettersom jeg konsekvent unngår blitz, men i hverdagssituasjoner er det ofte slik det blir, særlig når motivet er barn som sitter stille maks et halvt minutt i gangen – om du er heldig.

IMG_6065

uredigert. med to så søte jenter som motiv er utgangspunktet fantastisk – til tross for dårlige lysforhold og merkelige fargekombinasjoner.

idunogoda2

her har jeg forsterket noen utvalgte farger, og tonet ned bakgrunnen med å gjøre den uklar og litt mindre fargerik.

idunogodaoldfashioned

her har jeg redigert videre på det forrige bildet ved å bruke varmere farger for å få et litt mer nostalgisk preg.

idunogodaBW2

klassikeren svart-hvitt roer ned fargene og bringer frem hovedpersonene.

å redigere bilder trenger ikke ta lang tid eller være dyrt. det jeg synes er greit er å ta bilder litt fra avstand og i høy oppløsning – slik at jeg kan beskjære dem etterpå. en annen viktig ting er å ha kameraet klart i hverdagssituasjoner og de spesielle øyblikkene. hvis det betyr å nedprioritere et stort og tungt speilreflekskamera til fordel for et hendig kompaktkamera – så får det bare være. lærer du deg innstillingene på et kompaktkamera rimelig greit, er mye gjort. lek med lys. bruk iso-innstillingene og unngå blitz for levende bilder.

2 kommentarer:

Gunnhild sa...

nydelige jenter..nydelige bilder :)
(og du vet hva idun ønsker seg til sin bursdag og nå..sant??)

SirBull sa...

Må gå til anskaffelse av Red Giant Bullet looks. Det er jo til film da, men er genialt for å få forskjellige "looks" på et bilde. Mulig det finnes noe lignende for Photoshop eller hva du bruker. :)