lørdag 5. november 2011

To verdener møtes

toverdenermøtes_ingridaukan[3]

dette bildet har litt av en historie bak seg. bildet er tatt på falstadsenteret. falstad var en fangeleir under andre verdenskrig, og veggen i bakgrunnen er nede i det som på den tiden var fangekjelleren. fra en prosjektor i taket vises filmklipp fra jødiske familiers liv direkte på den rå murveggen. det er noe realistisk, rått og nært over de levende bildene. samtidig er det så langt unna, i en annen tid, i en annen verden. bildet heter “To verdener møtes,” og ikke uten grunn. mari – jenta på bildet, er midt i mellom to verdener. til stede, men likevel ikke.

jeg kan ikke tenke meg noe bilde som passer bedre til temaet for konkurransen; sangen parallellograms av linda berhacs. sangen er ganske spesiell, og dette bildet var det første jeg tenkte på da jeg hørte teksten. melodien passer også veldig godt.

bildet henger for tiden på utstillingen “Fra ungdommen” på Falstadsenteret. utstillingen vil henge til neste sommer, og jeg anbefaler alle som har mulighet til å ta turen innom. ikke bare fordi jeg har stilt ut et bilde, men fordi senteret er verdt et besøk. og levanger har utrolig mye å by på.

bildet er ikke teknisk perfekt, men jeg har lagt ned så mye av meg selv i det, at jeg ikke klarer å la være å fortelle om det.

oyeblikk

2 kommentarer:

øyeblikk.net sa...

Et flott bilde med et spennende lys!
Tusen takk for ditt bidrag i vår fotokonkurranse.
Hilsen fra Øyeblikkjentene

Britt Kristin sa...

Nydelikt bilde....Lykke til med konkurransen!