tirsdag 12. februar 2013

Project Life

Jeg har ikke drevet med scrapbooking på lenge. Jeg har laget noen sider og små album til familie og venner, men i mitt eget album har det ikke skjedd stort på et par år. Jeg hadde bestemt meg for å begynne på igjen, men jeg visste at denne gangen ble jeg nødt til å legge ambisjonsnivået litt lavere. Hvis jeg bet over for mye på en gang ville hele prosjektet gå i vasken med en gang. Ganske uvanlig til meg å være, la jeg en strategi for hvordan jeg skulle lykkes. Dette var hva jeg fant ut:

1. Kjøp en fotoprinter.Ingenting tok livet av motivasjonen min som å måtte ordne noen hundre bilder, printe dem og SÅ skulle begynne å sette dem inn i en album. Ved å ha printeren stående kunne jeg printe bilder når jeg ville.

2. Gjør det enkelt. Ett bilde på en side tar TID. Jeg ville få ting gjort, og valgte derfor å bestille plastlommer fra den europeiske nettsiden til project life samt et sett med ferdige designkort fra den samme siden. Plastlommer og ferdige kort = ingen klipping, liming eller avanserte scrapbookingsider. Enkelt.

3. Få ting gjort. Jeg har kunnet sittet en hel kveld og bare dyttet rundt på et bilde eller en pyntegjenstand. For å komme meg videre var jeg avhengig av å få. ting. gjort. Print bildet, sett bildet i en plastlomme og la det være.

Det positive med denne prosessen er at jeg kan sitte med en ferdig albumside på en kveld, gjerne også flere. Bildet legges inn på dataen, printes, settes i en plastlomme – og FERDIG. Jeg legger til pynt og skriver tekst til bildene der jeg føler for det. Jeg har lært å stole mer på meg selv, og trenger ikke sitte og flikke på det jeg har gjort. Den beste bieffekten av det hele er at jeg klarer å være litt mer kreativ. Det føles godt.

Slik skjedde det at jeg begynte med Project Life. Lurer du på fortsatt på hva dette er? Sjekk ut denne introduksjonen. Du kan også se Becky Higgins – kvinnen bak Project Life, forklare hva det er. Kort sagt går Project Life ut på å lage et fotoalbum med plastlommer og ferdige kort til å pynte med eller skrive på. Man gjøre så mye eller lite ut av en slik album som man bare vil.

Jeg kommer til å dele hvordan mine albumsider ser ut her på bloggen fremover. Hyppigere oppdateringer finner du på instagram.

Ingen kommentarer: